Meedoen met een actie

Algemeen

Het onder de aandacht brengen van het Amnestywerk is één van de kernactiviteiten van de plaatselijke Amnestygroep.
Als er een geschikte activiteit is waar dit kan, doen we zeker mee. We hebben altijd een handtekeningenactie bij ons waar u aan mee kunt doen.
Data van activiteiten waarbij we te vinden zijn vindt u in onze kalender.
Naast de voorlichting, verkopen we ook kaarsen, kaarten e.d. om onze kosten te dekken.

U kunt de mensenrechten ook steunen via de site van Amnesty International Nederland waar u onder andere mee kunt doen aan handtekeningenacties en petities.

Wilt u actief worden in Vlaardingen kijk dan bij Zelf iets doen.

Nu lopende acties

Begin december 2018 werd de campagne ‘mensenrechten, die vier je’! gelanceerd in de Stadsgehoorzaal in het bijzijn van de burgemeester.
Het 70-jarig bestaan van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens vormde voor de Vlaardingse afdeling van Amnesty International de aanleiding om dit campagnejaar (2019) te organiseren.

Elke maand staat een ander recht centraal. Tal van organisaties werken mee om het recht van de maand vorm te geven. Mensenrechten vier je door erbij stil te staan en in beweging te komen: dat is het uitgangspunt.

Er is ook een app: MensenrechtenVLD

Vanaf 5 januari 2019 altijd op de hoogte met deze app!

Elke 10e van de maand een pushbericht via de app over de kalender. Aandacht voor de mensen van wie de rechten geschonden zijn en een overzicht van activiteiten.

Lees verder in ons Nieuwsbericht hierover en in de Kalender.