Ook actief worden?

Wie we zijn

Vergadering Amnesty Vlaardingen

We zijn een groep enthousiaste mensen, die zich inzetten voor de naleving van de mensenrechten. Onze groep is telt ongeveer tien mensen. Ieder van onze heeft zo een eigen expertise. De één kan bv. prima ‘stand staan’, de ander is weer beter in brieven schrijven of kan goed mensen motiveren om mee te doen met onze acties. Zo is er voor iedereen binnen de groep een taak te vinden.

Bij onze acties betrekken we graag andere mensen, zodat we laten zien waar Amnesty voor staat. Belangrijk is vooral om de slachtoffers van mensenrechtenschendingen een naam en een gezicht te geven. Zij moeten kunnen ‘voelen’ dat er mensen voor hen aan het werk zijn en mooiste resultaat is dat er gerechtigheid plaatsvindt.

Wil je eerst meer informatie of meteen zelf iets doen voor Amnesty Vlaardingen? Neem dan contact op met Ineke Nieuwstraten via 010-434 00 78, of stuur een e-mail.

Kom gerust eens kennis met ons en ons werk maken. Welkom!  

Zelf iets doen?

Via www.amnesty.nl kunt u aan allerlei activiteiten meedoen: brieven of kaarten sturen, acties ondersteunen via e-mail, sms of Facebook. Maar…. ook binnen de Vlaardingse Amnestygroep bent u van harte welkom om bijvoorbeeld brieven of e-mails te schrijven t.b.v. gevangenen of mensenrechtenschendingen. Het aanschrijven van autoriteiten is, nog steeds, Amnesty’s meest beproefde actiemiddel. Dat schrijven kent allerlei varianten: brieven per post, e-mails, sms-berichten, handtekeningen op (online) petitielijsten. 

VANWEGE CORONA KUNNEN WE VEEL ACTIVITEITEN NIET UITVOEREN. NATUURLIJK HOPEN WE DAT OP ENIG MOMENT WEER TE KUNNEN DOEN. DAT GELDT IN IEDER GEVAL VOOR ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN:

Collecteweek
Elk jaar wordt er in het hele land gecollecteerd voor Amnesty International. Het geld is belangrijk om goed onderzoek te blijven doen en goede acties te kunnen organiseren. Amnesty wordt immers gezien als een betrouwbare organisatie en dat moet vooral zo blijven! We kunnen je hulp in de collecteweek goed gebruiken!

Stands in Vlaardingen

Regelmatig staat Amnesty met een stand ergens in de stad. Zo staan we altijd op de Lentemarkt in mei en de Vrijwilligersmarkt in september. Zo’n vier keer per jaar zijn we aanwezig bij de kerkdienst in het Zonnehuis. We vragen dan altijd aandacht voor een schending van de mensenrechten in een bepaald land. Help een keertje mee om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Zo hebben we het afgelopen jaar ruim 1600 handtekeningen opgehaald bij diverse gelegenheden.

Meedoen?
Verder zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die onze materialen willen beheren, mee willen praten over nieuwe, aansprekende activiteiten, of die contact willen leggen met allerlei organisaties in Vlaardingen om hen bij het werk van Amnesty te betrekken. De groep vergadert een keer per twee maanden.

Wil je eerst meer informatie of meteen zelf iets doen voor Amnesty Vlaardingen? Neem dan contact op met Ineke Nieuwstraten via 010-434 00 78, of stuur een e-mail.