Uitnodiging Symposium voor besturen van stichtingen en verenigingen

Geplaatst: 27 januari 2019

Het besturen van een vrijwilligersorganisatie geeft veel voldoening, maar kan ook een hele uitdaging zijn met alle vraagstukken die als bestuurder op uw pad komen.
Hoe zorgen we dat we voldoende vrijwilligers hebben? Hoe kunnen we onze zichtbaarheid vergroten? Hoe kunnen we als bestuur efficiënter werken? Kortom uitdagingen genoeg!

Vlaardingen in Beweging (ViB) en KLiK Vrijwilligers organiseren op woensdag 20 februari a.s. een inspirerend (gratis) symposium voor bestuurders van verenigingen en stichtingen.

U krijgt door experts uit het veld praktische tools aangereikt om het besturen van uw organisatie makkelijker te maken en u ontvangt handvatten om kansen voor uw organisatie nog beter te benutten.

Een inspirerende avond vol nieuwe energie en ideeën, waar u als bestuurder direct mee aan de slag kunt!

U komt toch ook?! Meld u snel aan en maak een keuze uit 8 inspirerende sessies. Het project Buurtvrouw Vlaardingen zorgt voor een heerlijk buffet en hapjes.

PROGRAMMA

16.30 Zaal open
17.00 Opening door Ineke Nieuwstraten; Amnesty Vlaardingen
17.20 ‘Leren van experimenteren’ door Bas Ruyssenaars – Instituut voor Briljante Mislukkingen

Je hebt als vrijwilligersorganisatie ongetwijfeld wel eens aan een plan of initiatief gewerkt met een andere uitkomst dan je van te voren had gepland. Door ook stil te staan bij ‘mislukkingen’, en te accepteren dat die er nu eenmaal bij horen, leer je ervan en is het een rijke inspiratiebron voor vooruitgang.

Mislukken is namelijk helemaal niet erg. Sterker nog: het is onvermijdbaar en belangrijk! In een prikkelende sessie worden vrijwilligersorganisaties uitgedaagd om zichzelf en hun organisatie een spiegel voor te houden.

18.00 – 18.45 Lopend Buffet verzorgd door Buurtvrouw
18.45 – 19.30 Workshopronde 1*
19.40 – 20.25 Workshopronde 2*
20.30 – 21.30 Netwerkborrel

*Geef uw voorkeur aan en maak een keuze uit 8 verschillende workshops (zie bijlage).

LOCATIE: Lentiz Geuzencollege, Geuzenplein 1 Vlaardingen

In de bijlage leest u meer informatie over het programma en de workshops. Aanmelden kan via deze link (of via de button in de bijlage)

Dit symposium is een onderdeel van het jubileumjaar van de Mensenrechten georganiseerd door Amnesty Vlaardingen. Het recht op Verenigen staat in de maand februari centraal.

Tot ziens op woensdag 20 februari!

Met vriendelijke groet,
namens de organisatoren

KLiK Vrijwilligers Vlaardingen
ViB (Vlaardingen in Beweging)