Amnesty actief in de Geuzenmaand!

Stop de levering van vliegtuigbrandstof aan Myanmar’.
Met dit doel voerde Amnesty Vlaardingen tijdens de Geuzenmaand actie.

De mensenrechtensituatie in Myanmar is erbarmelijk: Ruim 20.000 mensen zijn gearresteerd. Er wordt gemarteld en mensen worden geëxecuteerd.

Daarnaast heeft het leger van Myanmar inmiddels tientallen burgers gedood tijdens luchtaanvallen op huizen, scholen, tempels en ziekenhuizen. Het leger begaat oorlogsmisdrijven. Dat kan alleen stoppen, als bedrijven weigeren brandstof te leveren. Immers, ook bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om de mensenrechten te respecteren.

Bij diverse bijeenkomsten werd de actie onder de aandacht van aanwezigen gebracht. Ook tijdens de ontroerende uitreiking van de Geuzenpenning aan de mensenrechtenorganisatie AAPP werden de aanwezigen opgeroepen om mee te doen.

Het betrof dit keer een digitale actie: via een QR-code of een website kon een petitie worden getekend. Enige nadeel: we weten nu niet precies hoeveel mensen hebben meegedaan. Er werd tijdens de uitreiking zo vaak verteld hoe slecht de situatie in Myanmar is, ook via een filmpje, dat we aannemen, dat iedereen de actie heeft ondersteund.