10 december: Activiteiten op de Dag van de Rechten van de Mens

Op 10 december sluiten we ons campagne jaar: Mensenrechten, die vier je…… door erbij stil te staan en in beweging te komen. Samen met anderen zijn hier activiteiten rond georganiseerd, dus u kunt het niet gemist hebben.

We starten de dag om 10.30 uur bij het Mensenrechtenmonument op de hoek Hof- Binnensingel met groep 8 van het IKC ‘t Spectrum. We staan daar stil bij de betekenis van deze Dag, en kinderen dragen gedichten voor die ze gemaakt hebben n.a.v. lessen over de Mensenrechten.
Burgemeester Annemiek Jetten is onze gast en zal de kinderen meenemen in het onderwerp.

In de bibliotheek in het Centrum kunt u van 12.00 tot 17.00 uur brieven schrijven naar autoriteiten van 10 verschillende landen. Dit jaar schrijven we voor jongeren, die tot lange straffen zijn veroordeeld, omdat bv. de hoofddoek niet correct zat of omdat ze vluchtelingen uit zee hielpen. Een kaart sturen om hen een hart onder de riem te steken, kan ook. Laat de mensen weten, dat we hen niet vergeten. Uw morele steun kunnen ze goed gebruiken.

’s Avonds in de Windwijzer wordt de film “Greenbook” vertoond. De Afro-Amerikaanse pianist heeft een tournee gepland in het zuiden van de Verenigde Staten en het was nog in een tijd dat zwarte mensen in theater en andere openbare gelegenheden niet welkom waren. Als beveiliger en chauffeur huurt hij een voormalige bodybuilder in, die de tegenpool is van hemzelf. Dit zorgt voor bijzondere situaties, waarbij racisme niet van de lucht is.
De film begint om 20.00 en de prijs (incl. een drankje vooraf en in de pauze) is € 6,–.

Tijdens de pauze serveren we hapjes bij het drankje ter afsluiting van ons bijzondere jaar.

Ada Pellearts
Namens Amnesty Vlaardingen