10 december 2022: kom een uurtje schrijven in ‘De Windwijzer’!

‘Gedurende de bijna 3 jaar die ik in de gevangenis doorbracht, voelde ik dat ik elke dag een deel van mijn ziel verloor, en de hoop op terugkeer naar het leven, naar de vrijheid. Het enige dat mijn dagen verlichtte en me hoop gaf, was het nieuws dat ik ontving dat mensen nog steeds aan mij dachten en opriepen om mij vrij te laten.’ Dat schreef Ibrahim Ezz el-Din uit Egypte.

Elk jaar organiseert Amnesty International rond de dag van de mensenrechten een grote internationale schrijfactie. Miljoenen brieven worden geschreven en….die hebben effect! Mensen worden vrijgelaten, ervaren steun uit de hele wereld!

Dit jaar schrijven we voor mensen uit Kameroen, Cuba, Hongkong, Rusland, Zimbabwe, Bangladesh, Iran, Marokko, Paraguay en Frankrijk.

Als het toch eens zo druk zou worden……

Op zaterdag 10 december bent u welkom in ‘De Windwijzer’ tussen 10 en 15 uur om één of meerdere brieven (over) te schrijven. U kunt gelijk de boekenmarkt of weggeefwinkel bezoeken of een kaars kopen voor kerst.

U vindt De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.