Schrijven voor mensenrechten: óók in coronatijd!

Vorig jaar werden 6,6 miljoen(!) brieven geschreven tijdens de Write for Rights: de actie rond de dag van de mensenrechten 10 december: een nieuw record!
Bovendien werden ook resultaten geboekt en voelden mensen zich enorm gesteund.

Ik ben enorm blij met alle brieven. Het betekent dat mensen zich zorgen maken over mij en alles wat hier gebeurd is.” Zo reageerde Nasu Abdulaziz uit Nigeria die opkwam voor de inwoners van een dorp dat zonder aankondiging met de grond gelijk werd gemaakt.

Veel dank aan Amnesty International voor de steun tijdens dit proces. Hierdoor boeken we nu vooruitgang.” Jose Adrian uit Mexico werd door de politie opgepakt en geslagen, terwijl hij niets had gedaan . Bovendien heeft hij gehoorproblemen, waardoor hij niet met de politie kon communiceren. Door de acties van Amnesty heeft hij nu geen strafblad meer. Nu de excuses nog….

Bedankt dat jullie de tijd namen om te schrijven en actie te ondernemen. Het betekent zoveel voor ons: jullie geven ons hoop om de strijd voort te zetten, ondanks alle hindernissen die we tegenkomen.” Dat schreef de Filipijnse Marinel Sumoo Ubaldo. Zij strijdt voor de wederopbouw van haar dorp waar 7 jaar na een verwoestende orkaan nog steeds gebrek was aan voedsel, water, onderdak, elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Door de actie is de overheid eindelijk aan de slag gegaan.

Individuele pakketten
Het is nu niet mogelijk om met elkaar in een ruimte te schrijven, maar
                 schrijven kan natuurlijk altijd!

Amnesty heeft voor dit jaar individuele pakketten gemaakt waarmee iedereen thuis aan de slag kan. In zo’n pakket zitten voorbeeldbrieven, briefpapier, een pen en een raamposter.
U kunt zo’n pakket afhalen (en weer inleveren) bij De Windwijzer (Schiedamseweg 95) en, op 10 december, bij de bibliotheek in de Waalstraat.
Neemt u rustig meerdere pakketten mee om uit te delen aan familie, vrienden, buren….