Maart = Geuzenmaand: steek de (juiste) vlag uit!

Geuzenpenning naar de AAPP – organisatie Myanmar

Maart komt er weer aan: hoogste tijd om de vlag weer op te zoeken en de hele maand op te hangen!

Misschien hebt u het al ergens gelezen: de Geuzenpenning 2023 gaat naar de AAPP: een organisatie die zich inzet voor politieke gevangenen in Myanmar.
De mensenrechtensituatie aldaar is uitermate slecht. Ruim twee jaar geleden pleegden de militairen een staatsgreep en sindsdien is het almaar slechter geworden. Over ‘kwetsbare vrijheid’ gesproken: het thema van de Geuzenmaand.

We lezen, terecht, in deze tijd veel over Oekraïne en natuurlijk ook over de aardbeving in Turkije en Syrië. Het is goed dat nu, met de uitreiking van de Geuzenpenning, ook weer aandacht gevraagd wordt voor de situatie in Myanmar. Opdat we niet vergeten…..

De Geuzenmaand wordt dit jaar geopend door dr. Kim Putters op maandag 6 maart 2023 om 20.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen – zie de poster hieronder.
De toegang is vrij.

De gehele maand zijn er activiteiten. U bent bij alle bijeenkomsten van harte welkom!
Klik HIER voor het programma in pdf of scroll naar beneden.

Mocht u nog geen vlag hebben: via de site www.geuzenmaand.nl kunt u een vlag bestellen voor € 7,50!
Het is altijd een bijzonder gezicht om in maart door Vlaardingen te fietsen en op allerlei kerken, scholen, winkels en huizen de Geuzenvlag te zien!
Misschien hebt u de vlag Vlaardingen 750 jaar hangen: die kan de rest van het jaar ook nog. Laten we ons in maart richten op de herinnering aan de Geuzen en invulling geven aan het thema ‘kwetsbare vrijheid’. Op de website vindt u het bijzondere programma dat is samengesteld.

Amnesty zal bij diverse bijeenkomsten, o.a. bij de uitreiking zelf, actie voeren voor verbetering van de mensenrechten in Myanmar.

Ineke Nieuwstraten

___________________________________________________________

UITNODIGING opening Geuzenmaand 2023

_____________________________________________________________

Programma Geuzenmaand 2023