Doe mee met: Schrijfactie India – tot 1 mei 2019

Geplaatst: 19 maart 2019

Schrijfactie India: kritische stemmen onderdrukt - van maart tot 1 mei 2019

Schrijfactie India: kritische stemmen onderdrukt

De Indiase regering zet maatschappelijke organisaties steeds meer onder druk. Organisaties zoals Amnesty worden gehinderd in hun activiteiten door beperkende wetgeving. En activisten worden lastiggevallen, bedreigd en vastgezet.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 mei 2019 een brief naar de Indiase premier Modi. Roep hem op mensenrechtenactivisten en organisaties zoals Amnesty niet te belemmeren in hun werk.

Inval bij Amnesty-kantoor

Een instantie die financiële misdrijven onderzoekt viel op 25 oktober vorig jaar het kantoor van Amnesty India binnen. De medewerkers werden lastiggevallen en geïntimideerd. Volgens de autoriteiten houdt Amnesty zich niet aan de regels voor financiering uit het buitenland. Dit zijn verzonnen aanklachten. Desondanks werd Amnesty’s bankrekening grotendeels geblokkeerd waardoor ze haar werk voor de mensenrechten nauwelijks nog kan doen. Ook andere organisaties die kritiek uitten op de regering zijn aan banden gelegd.

Lastercampagne in de media

Ook voerden de autoriteiten een lastercampagne om Amnesty zwart te maken. Er werd informatie naar regeringsgezinde media gelekt, die Amnesty afschilderden als een criminele onderneming.

Download hier de voorbeeldbrief