Blijf schrijven: het helpt!

Zeker 400 brieven zijn afgelopen december in Vlaardingen geschreven tijdens de actie Write for Rights, maar waarschijnlijk zijn het er meer. Immers, vanwege corona konden schrijfpakketten worden opgehaald op verschillende plekken en we deelden pakketten uit in de bibliotheek.
Hoogstwaarschijnlijk hebben mensen ook zelf brieven en kaarten opgestuurd.
Een mooi resultaat!

Goed nieuws

Er zijn nu al resultaten te melden: zo wordt het onderzoek naar de moord op Popi Qwabe en Bongeka Phungula in Zuid-Afrika hervat.

Op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, overhandigde een Amnesty-delegatie met Popi’s zus en moeder onze handtekeningen en brieven aan leden van de nationale politie. Zij spraken twee uur met elkaar. Het resultaat: de politie beloofde officieel de zaak opnieuw te onderzoeken. Dat was precies waarvoor wij actie voerden.

Journalist Khaled Drareni uit Algerije is vrijgelaten!

Elf maanden na zijn eerste arrestatie is zijn glimlach niet te zien door een mondkapje, maar door de twee vingers in de lucht herken je hem meteen; Khaled Drareni wordt opnieuw vrijgelaten uit de gevangenis in de buurt van Algiers. Twee jaar na de eerste Hirak-protesten verleent president Abdelmadjid Tebbounne gratie aan Drareni en tientallen andere mensen die tijdens de protesten zijn opgepakt. Maar gratie is iets anders dan vrijspraak. Daarom is Khaled in hoger beroep gegaan: hij wil officieel worden vrijgesproken. Inmiddels heeft hij zijn werk als onafhankelijk journalist hervat.

Blijf schrijven!

Elke maand vindt u op deze site een speciale actie.
Ook via www.amnesty.nl kunt u aan tal van acties meedoen!