Campagnes

“Gebruik je macht”

Met deze slogan voert Amnesty dit jaar campagne voor individuele slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Jij hebt de macht om mensen vrij te krijgen, dus doe mee en meld je aan met je mailadres of met je mobiele nummer voor een Sms-actie.

De voorbeeldslachtoffers zijn:

Amnestycampagne voor Eskinder Nega
Eskinder Nega, hij zit voor 18 jaar achter de tralies
omdat hij kritiek op de zijn regering in Eritrea durfde te uiten.
Amnestycampagne voor Johan Teterissa
Johan Teterissa, hij heeft in Indonesië met de Molukse
vlag gezwaaid en werd tot zeven jaar veroordeeld.
Amnestycampagne voor Claudia Medina
Claudia Medina, zij is ernstig mishandeld, verkracht en gemarteld door mariniers.
De daders zijn nooit verantwoordelijk gesteld voor hun daden.

Meld u op amnesty.nl/actiecentrum/acties aan om het recht van deze mensen te laten zegevieren.

Turkije
De mensenrechtensituatie in Turkije is een grote zorg voor Amnesty, de vrijheid van meningsuiting staat fors onder druk. Journalisten mogen hun werk niet doen en demonstranten worden hardhandig aangepakt, vorig jaar is er zelfs een slachtoffer gevallen. Hiervoor loopt nu een rechtszaak en de advocaat heeft goede moed dat er een veroordeling voor de politie opvolgt, dit zou echt een doorbraak zijn.
De rechtszaken van andere demonstranten van het Gezipark en het Taksimplein lopen nog. Deze mensen kunnen veroordeeld worden tot 15 jaar gevangenisstraf omdat zij lid zouden zijn van een verboden organisatie, terwijl ze op een vreedzame wijze demonstreerde tegen de herinrichting van het park. Meld u zich bij onze groep als u mee wilt doen met deze actie. De actie loopt tot 21 oktober 2014.

Lees meer hierover op
amnesty.nl/taksimsolidarity.

Rusland
Ook de mensenrechten in Rusland staan onder druk, uitkomen voor een afwijkende mening wordt niet op prijs gesteld. Ook de mensenrechtenorganisaties moeten hun werk onder moeilijke omstandigheden doen en worden hierbij vaak geïntimideerd. Zij kunnen onze steun, bijvoorbeeld door een kaartje, goed gebruiken.

Lees meer hierover op amnesty.nl/rusland-campagne.